, ,

Ben jij team losse thee of team theezakjes?

Ben jij, net zoals ik, een echte theeleut? Sta je ermee op en ga je ermee naar bed? Dan kunnen we elkaar de hand schudden! Een dag zonder thee kan écht niet, toch? Als echte theeliefhebber weet je dat er maar 1 antwoord mogelijk is op de vraag: liever losse thee of thee uit theezakjes?

Losse thee natuurlijk! En oké, ik geef meteen toe, het betekent niet dat ik nooit thee uit theezakjes drink. Gemak dient de mens, en wat is er makkelijker dan een zakje uit de verpakking halen en in je theemok te hangen; klaar is kees. Maar toch, als je écht van thee houdt, dan weet je dat de vele voordelen van losse thee in de verste verte niet opwegen tegen thee uit zakjes. Waarom? Dat leg ik uit!

Wat is het verschil?

Losse thee en thee uit zakjes komen van dezelfde plant, de Camellia Sinensis. Ook het drogingsproces is vrijwel hetzelfde. Maar vanaf hier houdt het qua overeenkomsten toch echt op. Losse thee wordt anders bewerkt dan theezakjes. Door een blik te werpen op beide varianten valt het verschil direct op: losse thee wordt intact gelaten terwijl de blaadjes van thee in een zakje fijn worden gemalen. Dit komt onder andere doordat losse thee met de hand wordt geplukt en thee voor in theezakjes machinaal. Daarnaast worden aan thee in zakjes vaak allerlei kunstmatige stoffen toegevoegd, terwijl losse thee puur is en blijft. Aan losse thee worden natuurlijk ook allerlei smaakjes toegevoegd, maar die bestaan dan uit gedroogd fruit, specerijen en bloemen.

De verschillen in bewerking leveren vele voordelen op voor losse thee.

Smaak!

Door het vermalen van de theeblaadjes verliest de thee heel veel smaak. Dit verlies aan smaak wordt vaak opgevangen door kunstmatige stoffen, wordt jij daar blij van? Verder zit de thee in een zakje meer ‘opgesloten’ in het zakje dan wanneer je losse thee zet. Losse thee kun je natuurlijk ook in een zakje doen, maar door deze op de juiste manier te gebruiken krijgt de thee veel meer ruimte om zich te ontvouwen en smaak te ontwikkelen en af te geven.

Zuiniger

Het gebruik van losse thee is uiteindelijk zuiniger dan thee uit zakjes. Door de hogere kwaliteit heeft losse thee meer smaak en heb je dus minder nodig voor een kopje thee. Daarnaast kun je losse thee ook beter hergebruiken en drink je uit 1 portie tot wel 3 kopjes.

Gezonder

Door het vermalen van de theeblaadjes verlies je niet alleen smaak, maar ook zo goed als alle antioxidanten, polyfenolen en vitaminen. En dat zijn nu juist de waardevolle stoffen die het prachtproduct thee te bieden heeft!

Mocht je na het lezen van deze informatie nog niet voldoende overtuigd zijn dan zit er nog maar 1 ding op. Vergelijk en proef! Zet eens tegelijkertijd een kopje thee uit een theezakje en een kopje met losse thee. Kijk, ruik, proef en overtuig jezelf!

Ben je benieuwd naar de losse theeën uit het Lottea assortiment? Bekijk ze hier!