,

De geschiedenis van thee

Haast geen enkele drank is zo geliefd en wordt zoveel gedronken als thee. Maar waar komt thee nu eigenlijk vandaan? Om hier antwoord op te geven moeten we zo’n 5000 jaar terug in de tijd. Lees gauw verder voor een stukje thee geschiedenis.

Één van de bekendste legendes staat op naam van de Chinese keizer Shen Nung. Uit hygiënisch oogpunt kookte hij zijn water altijd voordat hij het dronk. Op een dag vielen er een paar blaadjes van een wilde struik in zijn water. Deze struik kennen we nu als Camellia sinensis (oftewel de Chinese theestruik). Nung zag dat het water verkleurde, werd nieuwsgierig en nam er een slok van. Tot zijn verbazing had het water een heerlijke, verfrissende smaak: het begin van de drank thee zoals wij die nu kennen.

Het drankje ging vervolgens op een ware wereldreis. Tijdens de Tang-Dynastie brachten Japanse boeddhistische geleerden theeblaadjes mee uit Japan. Ze raakten verzot op het drankje en namens het vervolgens op in hun cultuur (uitgroeiend tot de bekende Japanse theeceremonies). Later waren het de Portugese missionarissen en kooplieden die thee als geschenk mee naar huis namen. Via deze weg kwam het in Nederland terecht, waar het in eerste instantie als delicatesse werd gezien en enkel betaald kon worden door de rijken. Later werden de commerciële mogelijkheden gezien en veranderde dit. Nog veel jaren later, toen de Britse regering de belasting verlaagde en Sir Thomas Lipton thee beschikbaar maakte voor de gehele bevolking, werd het drankje ontzettend populair en dat is het tot de dag van vandaag nog steeds! Thee, een rijke geschiedenis, een rijke smaak!

Het Lottea thee assortiment

Het Lottea assortiment bevat verschillende soorten theeën, voor ieder wat wils. Het zijn niet zomaar theeën, maar theeën met een verhaal, een boodschap. Dit maakt de theeën uniek en uitermate geschikt om cadeau te geven! Alle theeën zijn verkrijgbaar in diverse verpakkingseenheden: een grote stazak, een proefzakje en een buisje. Zo kun je eindeloos uitproberen en proeven. Geniet ervan! Ontdek het uitgebreide thee assortiment van Lottea hier!