,

Is thee altijd vegan?

Om antwoord te kunnen geven op de vraag of thee altijd vegan is, is het belangrijk een eenduidige uitleg van de definitie vegan te geven. Vegan of veganisme wordt gedefinieerd als “een levensstijl waarbij – voor zover praktisch haalbaar – wordt afgezien van alle vormen van exploitatie van, en wreedheid naar, dieren voor eten, kleding of andere doeleinden” [bron: Wat is veganisme? – Nederlandse Vereniging voor Veganisme]. Een veganist consumeert dus geen dierlijke producten en geen dierlijke bijproducten.

Logischerwijs is het antwoord op de vraag ‘is thee altijd vegan’ dus JA. Thee wordt gemaakt van de bladeren van de theeplant Camellia Sinensis en is 100% natuurlijk. In de basis is thee dus altijd veganistisch. Thee gemaakt van de Rooibos plant is ook standaard natuurlijk en dus ook vegan. Losse thee is niet bewerkt en past daarom altijd goed bij een veganistische levensstijl.

Er moet wel een kanttekening worden gemaakt op bovenstaande. Hoewel thee in de essentie dus altijd veganistisch is, wordt thee ook vaak op smaak gebracht met honing of gebruikt men een scheutje melk in de thee. In deze gevallen kan je thee niet meer onder de noemer veganistisch scharen.

Daarnaast zijn er theeën waar ingrediënten aan toegevoegd worden, zoals stukjes chocolade. In dat geval is de thee ook niet meer geschikt voor veganisten. De Lottea Omarm en Verwarm me thee en de In Vuur en vlam thee bevatten stukjes chocolade en zijn daarmee dus niet vegan. Alle andere Lottea theeën zijn wel geschikt voor vegetariërs en veganisten. In alle gevallen staat het duidelijk aangegeven op de verpakking! Geniet van jouw heerlijke kopje vegan thee!

Het Lottea thee assortiment

Het Lottea assortiment bevat verschillende soorten theeën, voor ieder wat wils. Het zijn niet zomaar theeën, maar theeën met een verhaal, een boodschap. Dit maakt de theeën uniek en uitermate geschikt om cadeau te geven! Alle theeën zijn verkrijgbaar in diverse verpakkingseenheden: een grote stazak, een proefzakje en een buisje. Zo kun je eindeloos uitproberen en proeven. Geniet ervan!