,

Thee drinken tijdens je zwangerschap

Dat je alcohol beter kan later staan tijdens je zwangerschap dat weet inmiddels iedereen. Maar hoe zit dat met thee? Wanneer je zwanger bent is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet te veel cafeïne binnenkrijgt. Hoe zit dat precies en welke theesoorten kun je veilig drinken tijdens je zwangerschap?

Thee drinken tijdens je zwangerschap? Jazeker!

Thee drinken tijdens je zwangerschap kan zeker, het is in de meeste gevallen zelfs heel goed! Zo kan het bijvoorbeeld helpen tegen vocht vasthouden. Wel zitten er wat ‘regeltjes’ verbonden aan het drinken van thee tijdens je zwangerschap. Dit heeft alles te maken met het stofje theïne dat het bevat.

Het stofje Theïne

Theïne is een stofje dat van nature voorkomt in de theeblaadjes van de theeplant Camellia Sinensis. In alle theesoorten die theeblaadjes van de Camellia Sinensis bevatten zit dus theïne. Wel zit er in de ene theesoort meer dan de andere. In een kop zwarte thee zit ongeveer 30-40 mg theïne en in een kop groene thee zo’n 20-30 mg. Ter vergelijking: in een kop koffie zit ongeveer 75-100 mg cafeïne per kop. Het Voedingscentrum raadt zwangere vrouwen aan niet meer dan 200 milligram cafeïne per dag in te nemen.

Theïne-vrije theeën

Zowel zwarte, groene, witte als vruchtenthee bevat theïne. Bij deze theesoorten zit dus een limiet aan de hoeveelheid doe je per dag veilig kan drinken. Kruidenthee is thee op basis van kruiden en kan zonder beperking worden gedronken. Rooibos is afkomstig van een plant die van nature voorkomt in Zuid-Afrika, en dus niet van de theeplant Camellia Sinensis. Dit betekent dus ook dat deze ‘thee’soort geen theïne bevat en ook zonder beperking kan worden gedronken tijdens je zwangerschap.

Opties genoeg dus! Geniet van thee tijdens je zwangerschap maar drink het niet onbeperkt. Ga je graag voor safe? Drink dan een van onze Rooibos theeën zoals de Omarm en Verwarm me thee en de In Vuur en Vlam thee. Hou in alle andere gevallen je aan het maximum van 200 mg cafeïne per dag.

Het Lottea thee assortiment

Het Lottea assortiment bevat verschillende soorten theeën, voor ieder wat wils. Het zijn niet zomaar theeën, maar theeën met een verhaal, een boodschap. Dit maakt de theeën uniek en uitermate geschikt om cadeau te geven! Alle theeën zijn verkrijgbaar in diverse verpakkingseenheden: een grote stazak, een proefzakje en een buisje. Zo kun je eindeloos uitproberen en proeven. Geniet ervan!