,

Wat is het verhaal achter Rooibos thee?

Alle theesoorten worden gemaakt van de theeplant, de Camellia Sinensis. De plant groeit van oorsprong in Zuidoost-Azië. Het is niet de plant, maar de verwerking van de thee die de soort bepaald. Thee is op te delen in 6 soorten: Witte, Groene, Gele, Zwarte, Oolong en Pu-Erh. Maar wacht eens even, ik mis nu toch een theesoort… Waarom staat Rooibos thee niet in dit rijtje? Ik leg het je graag uit.

Rooibos geen echte thee?

Thee wordt zoals gezegd gemaakt van de theeplant, de Camellia Sinensis, en levert 6 ‘officiële’ theesoorten op. Schrik niet als ik zeg dat Rooibos eigenlijk helemaal geen thee is! We kennen Rooibos natuurlijk allemaal als een soort thee, en persoonlijk vind ik dat je daar best ook gewoon aan vast mag houden. Maar, officieel mag Rooibos dus géén thee heten, omdat het niet van de Camellia Sinensis wordt gemaakt. Waarvan dan wel hoor ik je denken. Je leest het hieronder.

Aspalathus Linearis

Rooibos, ook wel rode thee genoemd, is afkomstig van de Rooibos struik (Aspalathus Linearis); een struik uit de vlinderbloemenfamilie welke groeit in Zuid-Afrika. Voor deze cafeïnevrije ’thee’ worden alleen de naaldachtige blaadjes van de rooibostwijgjes geoogst. Na de oogst worden de blaadjes gekneusd, in de zon gelegd en gefermenteerd. Rooibos heeft een herkenbare smaak die makkelijk te onderscheiden is van andere theesoorten. Rooibos heeft een zoete, rokerige, kruidige smaak en combineert goed met tal van ingrediënten.

Lottea Rooibos theeën

In het Lottea assortiment vind je drie theeën op basis van Rooibos. Als eerste de In Vuur en Vlam thee; met kokos, cacaonibs en chocoladestukjes. Verder is er de Omarm en Verwarm me thee; met chocolade- en kaneelstukjes, gember, cacaonibs, zwarte peper en kardemom. Als laatste Rooibos thee variant is er de Nieuw Leven thee; met citroengras, sinaasappel schil en korenbloem blauw. Genoeg keus dus om je Rooibos hart sneller te laten kloppen!

Het Lottea assortiment bevat verschillende soorten theeën, voor ieder wat wils. Het zijn niet zomaar theeën, maar theeën met een verhaal, een boodschap. Dit maakt de theeën uniek en uitermate geschikt om cadeau te geven! Alle theeën zijn verkrijgbaar in diverse verpakkingseenheden: een grote stazak, een proefzakje en een buisje. Zo kun je eindeloos uitproberen en proeven. Geniet ervan!

Wil je graag meer weten over alle verschillende theesoorten? Klik dan hier!