,

Wat maakt witte thee zo bijzonder?

Witte thee is wat minder bekend dan bijvoorbeeld zwarte en groene thee. Toch is het onder theeliefhebbers een zeer gewaardeerde theesoort. Het wordt gemaakt van de Camellia Sinensis plant die van oorsprong in Zuidoost-Azië voorkomt. Het is niet de plant zelf die de theesoort bepaald, maar de manier waarop de blaadjes worden bewerkt.

Voor witte thee worden alleen de dichte knoppen en zachtste blaadjes gebruikt. Er zijn maar 2 dagen per jaar (in het voorjaar) waarop deze knoppen geplukt kunnen worden. Daarna wordt de thee binnen 48 uur bewerkt en gedroogd in de zon. Dankzij de extra voorzichtige bewerking behoudt de thee zijn oorspronkelijke milde smaak die fris en lichtzoet is. Witte thee smaakt niet alleen verrukkelijk, maar heeft ook een positieve invloed op het welzijn.

Zelfs de Chinese heersers uit de Song-dynastie wisten de verfijndheid van witte thee al te waarderen. Het genot van deze delicate soort was dan ook jarenlang enkel aan de keizer voorbehouden. Pas veel later kreeg ook het volk de gelegenheid te genieten van witte thee.

Een kopje witte thee bevat gemiddeld slechts 5 tot 10 milligram theïne. Een ander voordeel is dat deze geen aanslag op de tanden achterlaat vanwege zijn lichte kleur. Voorbeelden van witte theesoorten zijn Pai Mu Tan en Yin Zhen, Chinees voor ‘zilvernaald’. Deze naam danken ze aan het zilverkleurige dons op de knoppen van de theeplant.

In het Lottea assortiment vind je twee theeën op basis van Witte thee. De Even Bijkletsen thee bevat een basis van Groene thee China Sencha en Witte thee Mao Feng. De Rots in de Branding thee bevat Witte thee Pai Mu Tan en nog een deel Groene thee China Chun Mee. Dus ook in het Lottea assortiment kun je kiezen voor deze bijzondere theesoort!

Het Lottea thee assortiment

Het Lottea assortiment bevat verschillende soorten theeën, voor ieder wat wils. Het zijn niet zomaar theeën, maar theeën met een verhaal, een boodschap. Dit maakt de theeën uniek en uitermate geschikt om cadeau te geven! Alle theeën zijn verkrijgbaar in diverse verpakkingseenheden: een grote stazak, een proefzakje en een buisje. Zo kun je eindeloos uitproberen en proeven. Geniet ervan!