,

Boven de Wolken thee

Groene thee combineert perfect met tal van ingrediënten. Van fris tot zoet, van zacht tot kruidig. Zelfs met popcorn! Popcorn? Jazeker! De Boven de Wolken thee van Lottea bevat, naast amandel en kaneelstukjes, ook popcorn! In deze blog lees je alles over deze wel heel bijzondere smaakcombinatie.

De Boven de Wolken thee is een troostende, liefdevolle Groene thee met amandel, kokos en kaneel. De thee is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Groene thee

Voor groene thee worden de blaadjes gestoomd en daarmee wordt het oxidatieproces gedeactiveerd. Hierdoor blijven de blaadjes groen en krijgt ook de thee een lichtgroene kleur. Na het stomen worden de blaadjes gerold en gedroogd. Doordat de theeblaadjes minimaal worden bewerkt behoudt groene thee zijn antioxidanten en catechinen.

Groene thee China Sencha

De basis van deze gearomatiseerde Boven de Wolken thee is Groene Thee China Sencha: een zachte groene thee van hoge kwaliteit, met een rijke maar milde smaak. China Sencha thee heeft een mooi lichtgroen, strookvormig blad. Het vormt een mooie basis voor de andere ingrediënten in deze thee en laat alle smaken tot volle ontwikkeling komen.

Witte thee Pai Mu Tan

Naast groene thee bevat de Boven de Wolken thee tevens Witte thee Pai Mu Tan. Voor witte thee worden alleen de dichte knoppen en zachtste blaadjes gebruikt. Er zijn maar 2 dagen per jaar (in het voorjaar) waarop deze knoppen geplukt kunnen worden. Daarna wordt de thee binnen 48 uur bewerkt en gedroogd in de zon. Dankzij de extra voorzichtige bewerking behoudt de thee zijn oorspronkelijke milde smaak die fris en lichtzoet is. Witte thee smaakt niet alleen verrukkelijk, maar heeft ook een positieve invloed op het welzijn.

Papaja

De Papaja (Carica papaja) is een plant die in tropische klimaten groeit. De vrucht smaakt licht zoet, een beetje tussen meloen en perzik in.

Ananas

De ananas is een tropische vrucht. Oorspronkelijk komt de plant uit het zuiden van Brazilië en Paraguay. Het heeft een lekkere frisse, zoetzure, zeer kenmerkende smaak en een heerlijk aroma.

Druiven

De druif is de besvrucht van de wijnstok die behoort tot de wijnstokfamilie. De plant is een houtige klimplant en bevat veel antioxidanten. Druiven hebben een karakteristieke smaak, variërend van suikerzoet via aromatisch tot zoetzuur.

Kokos

De kokosnoot is geen noot, maar een steenvrucht van de kokospalm. De kokosnoot bestaat uit 4 onderdelen: de kokosvezel, de schil, het vezelig vruchtvlees en het kokoswater. In deze thee zitten gedroogde stukjes kokosvezel en geven de thee een typische nootachtige, mild zoete smaak.

Kaneelstokjes

Kaneel is een specerij welke wordt verkregen uit de gedroogde en opgerolde binnenste bast van de kaneelboom (Cinnamomum verum). Kaneel heeft een zoete en houtachtige smaak met een licht vleugje citroen en zijn kruidige smaak wordt vaak vergeleken met de sterke stoot van kruidnagel.

Popcorn

Popcorn wordt gemaakt van maïs. Door het verwarmen ontstaat een druk van verdampt water in de maiskorrel. Die ploft (popt) daardoor. Het is lekker licht en luchtig en geeft de thee een bijzondere uitstraling. Het zijn de ‘wolkjes’ in deze bijzondere, troostende thee.

Amandel

De amandel is het zaad van de amandelboom (Prunus dulcis). De thee bevat amandelschaafsel en geeft hem bite en een zoete toets.

Wat maakt Lottea bijzonder?

Het Lottea assortiment bevat verschillende soorten theeën, voor ieder wat wils. Het zijn niet zomaar theeën, maar theeën met een verhaal, een boodschap. Zoals de ‘Even Bijkletsen thee‘; een gezellige, kletsgrage Groene thee met rozenblaadjes, veenbessen en bamboe bladeren. Dit maakt de theeën uniek en uitermate geschikt om cadeau te geven! Alle theeën zijn verkrijgbaar in diverse verpakkingseenheden: een grote stazak, een proefzakje en een buisje. Zo kun je eindeloos uitproberen en proeven. Geniet ervan!

Bekijk hier het volledige Lottea thee assortiment!