,

Hieper de Piep thee

Groene thee is onder veel theeliefhebbers favoriet. Het zou een heilzame werking hebben op tal van gezondheidskwalen. Boven alles is groene thee gewoon heel erg lekker en is het een fijne theesoort om te combineren met tal van ingrediënten. Van fris tot zoet, van zacht tot kruidig. De Hieper de Piep thee van Lottea is een heerlijke frisse groene thee die zowel warm als koud gedronken kan worden. In deze blog vertel ik je er alles over!

De Hieper de Piep thee is een feestvierende, vrolijke Groene thee met munt, Papaja en perzik. De thee is allergenenvrij en geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Groene thee

Voor groene thee worden de blaadjes gestoomd en daarmee wordt het oxidatieproces gedeactiveerd. Hierdoor blijven de blaadjes groen en krijgt ook de thee een lichtgroene kleur. Na het stomen worden de blaadjes gerold en gedroogd. Doordat de theeblaadjes minimaal worden bewerkt behoudt groene thee zijn antioxidanten en catechinen.

Groene thee China Sencha

De basis van deze gearomatiseerde Hieper de Piep thee is Groene Thee China Sencha: een zachte groene thee van hoge kwaliteit, met een rijke maar milde smaak. China Sencha thee heeft een mooi lichtgroen, strookvormig blad. Het vormt een mooie basis voor de andere ingrediënten in deze thee en laat alle smaken tot volle ontwikkeling komen.

Citroengras

Citroengras, oftewel Sereh, is een plant uit de grassenfamilie en groeit in gematigde tropische gebieden zoals Azië, Indonesië en Thailand. De stengels hebben een frisse, citroenachtige en licht gemberachtige smaak.

Munt groen

De aarmunt of groene munt is een sterk geurende, vaste plant die behoort tot de lipbloemenfamilie. De plant is vaak verwilderd en komt van nature voor in Midden- en Zuid-Europa. De blaadjes hebben een milde, lichte, verfrissende menthol-smaak.

Papaja

De Papaja (Carica papaja) is een plant die in tropische klimaten groeit. De vrucht smaakt licht zoet, een beetje tussen meloen en perzik in.

Ananas

De ananas is een tropische vrucht. Oorspronkelijk komt de plant uit het zuiden van Brazilië en Paraguay. Het heeft een lekkere frisse, zoetzure, zeer kenmerkende smaak en een heerlijk aroma.

Citroen schil

De schil van de citroen heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen! Zelfs nog de helft meer ten opzichte van het sap van een citroen. In de schil zitten krachtige stoffen zoals oliën, citronella, phellandreen, vitamine C, citroenzuur, appelzuur, mierenzuur, hesperidine en pectine.

Goudsbloem geel

De Goudsbloem (Calendula officinalis) is een éénjarige plant van 20 tot 50 cm hoog, met een rechtopstaande vertakte stengel met spatelvormige bladeren en oranjegele bloemen die bloeien van juni tot oktober. De oorspronkelijke standplaats is Zuid-Europa, nu wordt de goudsbloem overal gekweekt. De Goudsbloem heeft een zachte smaak en geeft de thee een vrolijke kleur mee. Bovendien heeft het een kalmerende en verzachtende werking op de spijsvertering.

Perzik

De perzik (Prunus persica) is een steenvrucht, net als de abrikoos, de pruim en de kers. Perziken zijn sappig en heerlijk zoet.

IJsthee

Zelfgemaakte ijsthee, oftewel koude thee, is een heerlijke, gezonde dorstlesser tijdens warme zomerdagen. Het is super simpel zelf te maken, met échte, pure theesmaken. De Hieper de Piep thee is ook uitermate geschikt om ijsthee van te maken. Dit kan zowel met warm als met koud water (cold brew methode). In deze blog lees je hier alles over.

Wat maakt Lottea bijzonder?

Het Lottea assortiment bevat verschillende soorten theeën, voor ieder wat wils. Het zijn niet zomaar theeën, maar theeën met een verhaal, een boodschap. Zoals de ‘Lekker Leuten thee’; een behaaglijke, kneuterige Zwarte thee met goudsbloem, kers en goji bessen. Dit maakt de theeën uniek en uitermate geschikt om cadeau te geven! Alle theeën zijn verkrijgbaar in diverse verpakkingseenheden: een grote stazak, een proefzakje en een buisje. Zo kun je eindeloos uitproberen en proeven. Geniet ervan!

Bekijk hier het volledige Lottea thee assortiment!