,

In Vuur en Vlam thee

Wist je dat we Rooibos thee eigenlijk ten onrechte ‘thee’ noemen? Rooibos thee is namelijk niet afkomstig van de theeplant en mag daarom dus eigenlijk geen thee worden genoemd. Afijn, niemand zal je corrigeren als je de term thee gebruikt in de context van Rooibos, dus laten we het makkelijk houden! Rooibos heeft een karakteristieke smaak  welke duidelijk te onderscheiden is van andere theesoorten. In deze blog ga ik dieper op deze theesoort in en dan specifiek op de In Vuur en Vlam Rooibos thee!

De In Vuur en Vlam thee is een krachtige, aanbiddelijke Rooibos thee met cacao nibs en kokos. De thee is geschikt voor vegetariërs.

Rooibos thee

Rooibos, ook wel rode thee genoemd, is afkomstig van de Rooibos struik (Aspalathus Linearis); een struik uit de vlinderbloemenfamilie welke groeit in Zuid-Afrika. Voor deze cafeïnevrije ’thee’ worden alleen de naaldachtige blaadjes van de rooibostwijgjes geoogst. Na de oogst worden de blaadjes gekneusd, in de zon gelegd en gefermenteerd. Rooibos thee heeft een herkenbare smaak die makkelijk te onderscheiden is van andere theesoorten. Rooibos heeft een zoete, rokerige, kruidige smaak en combineert goed met tal van ingrediënten.

Deze krachtige Rooisbos thee bevat tevens kokos, cacaonibs en chocoladestukjes. Het is een combinatie die harten sneller zal laten kloppen, en je geliefde in vuur en vlam zal zetten. Een echte liefdescombinatie!

Kokos

De kokosnoot is geen noot, maar een steenvrucht van de kokospalm. De kokosnoot bestaat uit 4 onderdelen: de kokosvezel, de schil, het vezelig vruchtvlees en het kokoswater. In deze thee zitten gedroogde stukjes kokosvezel en geven de thee een typische nootachtige, mild zoete smaak.

Cacaonibs

Cacaonibs zijn in stukjes gebroken cacaobonen. De cacaobonen worden gefermenteerd (een methode om eten te conserveren met micro-organismen), gedroogd en vervolgens in stukjes gebroken. Aan cacaonibs wordt niets toegevoegd, de smaak is dus pure cacao. Cacaonibs hebben een licht bittere smaak (dus niet zoet zoals je van chocolade gewend bent) en een lekkere crunchy bite.

Chocolade stukjes

Chocolade wordt gemaakt van suiker met cacaoboter en cacaomassa, dat wordt gewonnen uit cacaobonen, de pit van de vrucht van de cacaoboom (Theobroma cacao). Deze boom, die wel 12 tot 15 meter hoog kan worden, groeit in landen met een tropisch klimaat zoals Brazilie, Mexico, Ghana, Venezuela of de Ivoorkust. In de grote ovaalvormige vruchten zitten 20 tot 50 cacaobonen. De smaak varieert van zoet tot wat meer bitter, afhankelijk van het percentage cacao. Het geeft deze thee een bijzondere, niet alledaagse maar zeer lekker smaakje mee!

Wat maakt Lottea bijzonder?

Het Lottea assortiment bevat verschillende soorten theeën, voor ieder wat wils. Het zijn niet zomaar theeën, maar theeën met een verhaal, een boodschap. Zoals de ‘Warme Opkikker thee‘; een kruidige, intense Chai thee met kaneel stukjes, anijs en kruidnagel. Dit maakt de theeën uniek en uitermate geschikt om cadeau te geven! Alle theeën zijn verkrijgbaar in diverse verpakkingseenheden: een grote stazak, een proefzakje en een buisje. Zo kun je eindeloos uitproberen en proeven. Geniet ervan!

Bekijk hier het volledige Lottea thee assortiment!