,

Tot de Maan en Terug thee

Een kopje thee is altijd een goed idee! Maar wat voor smaak drink je graag? Er zijn oneindig veel soorten thee op de markt, van groen tot geel en van oolong tot zwart. Er is thee uit China, India, Japan, Sri Lanka… Iedere thee heeft zijn eigen kenmerken, kleur en smaak. En smaken verschillen! In deze blog nemen we de ‘Tot en Maan en Terug thee’ onder de loep.

De Tot de Maan en Terug thee is een liefhebbende, toegewijde Groene thee met citroengras, goudsbloem en rozenknoppen. De thee is allergenenvrij, bevat geen toegevoegde suikers en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Groene thee

Voor groene thee worden de blaadjes gestoomd om zo het oxidatieproces te deactiveren. Hierdoor blijven de blaadjes groen en krijgt ook de thee een lichtgroene kleur. Na het stomen worden de blaadjes gerold en gedroogd. Doordat de theeblaadjes minimaal worden bewerkt behoudt groene thee zijn antioxidanten en catechinen.

Groene thee China Sencha

De basis van deze gearomatiseerde Tot de Maan en Terug thee is Groene Thee China Sencha: een zachte groene thee van hoge kwaliteit, met een rijke maar milde smaak. China Sencha thee heeft een mooi lichtgroen, strookvormig blad. Het vormt een mooie basis voor de andere ingrediënten in deze thee en laat alle smaken tot volle ontwikkeling komen.

Citroengras

Citroengras, oftewel Sereh, is een plant uit de grassenfamilie en groeit in gematigde tropische gebieden zoals Azië, Indonesië en Thailand. De stengels hebben een frisse, citroenachtige en licht gemberachtige smaak.

Aroma (honing)

De thee heeft een heerlijk honing aroma welke de thee en licht zoetige smaak geeft.

Citroen schil

De schil van de citroen heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen! Zelfs nog de helft meer ten opzichte van het sap van een citroen. In de schil zitten krachtige stoffen zoals oliën, citronella, phellandreen, vitamine C, citroenzuur, appelzuur, mierenzuur, hesperidine en pectine.

Goudsbloem geel

De Goudsbloem (Calendula officinalis) is een éénjarige plant van 20 tot 50 cm hoog, met een rechtopstaande vertakte stengel met spatelvormige bladeren en oranjegele bloemen die bloeien van juni tot oktober. De Goudsbloem heeft een zachte smaak en geeft de thee een vrolijke kleur mee. Bovendien heeft het een kalmerende en verzachtende werking op de spijsvertering.

Rozenknoppen geel

Rozen zijn bloemplanten die tot de rozenfamilie (Rosaceae) behoren. Het geslacht telt in het wild ongeveer 300 soorten. De roos, ook wel de koningin van de bloemen genoemd, wordt al eeuwenlang in vele culturen gewaardeerd. Bijna alle onderdelen van de roos worden gebruikt, denk aan rozenwater en rozenolie. Voor deze thee worden gedroogde rozenknopjes gebruikt welke de thee een heerlijk zachte geur en een fijn aroma geven.

Wat maakt Lottea bijzonder?

Het Lottea assortiment bevat verschillende soorten theeën, voor ieder wat wils. Het zijn niet zomaar theeën, maar theeën met een verhaal, een boodschap. Zoals de ‘Ik heb je Lief thee’, een liefdevolle, zoetsappige Zwarte thee met goudsbloem, sinaasappelbloesem en lavendel. Of wat dacht je van de ‘In Vuur en Vlam thee’, een krachtige, aanbiddelijke Rooibos thee met cacao nibs en kokos. Dit maakt de theeën uniek en uitermate geschikt om cadeau te geven! Alle theeën zijn verkrijgbaar in diverse verpakkingseenheden: een grote stazak, een proefzakje en een buisje. Zo kun je eindeloos uitproberen en proeven. Geniet ervan!

Bekijk hier het volledige Lottea thee assortiment!