,

Voor mij groene thee alsjeblieft!

Laten we beginnen met een stukje educatie. Want wat is groene thee nu eigenlijk? Deze theesoort wordt, zoals de meeste theeën, gemaakt van de Camellia Sinensis plant die van oorsprong in Zuidoost-Azië voorkomt. Het is niet de plant zelf die de theesoort bepaald, maar de manier de blaadjes worden bewerkt.

Pure theesoort

Voor groene thee worden de blaadjes gestoomd en daarmee wordt het oxidatieproces gedeactiveerd. Hierdoor blijven de blaadjes groen en krijgt ook de thee een lichtgroene kleur. Doordat groene thee weinig bewerking ondergaat behoudt het zijn antioxidanten en catechinen. Groene thee bevat aanzienlijk minder theïne dan koffie cafeïne bevat.

Diverse varianten

Binnen de categorie groene thee bestaan ook weer diverse varianten. De meest geconsumeerde soorten komen van de plaatsen waar deze theesoort oorspronkelijk vandaan komt: China en Japan. In China wokken ze de theeblaadjes en krijg je bijvoorbeeld Dragonwell of Gunpowder green tea. Japanse groene thee kent een uniek smaakprofiel vanwege het gebruikte stoomproces. Enkele populaire Japanse varianten zijn Sencha, Matcha en Hojicha.

Eindeloos veel mogelijkheden!

Groene thee kun je puur drinken, maar vormt tevens een goede basis voor andere ingrediënten voor eindeloos veel mogelijkheden en variaties. Ook in het Lottea thee assortiment zitten verschillende theeën met als basis groene thee. Zo is er de Even Bijkletsen thee, een gezellige, kletsgrage Groene thee met rozenblaadjes, veenbessen en bamboe bladeren en de Tot de Maan en Terug thee, een liefhebbende, toegewijde Groene thee met citroengras, goudsbloem en rozenknoppen. Alle Lottea theeën zijn theeën met een verhaal, een boodschap. Dit maakt de theeën uniek en uitermate geschikt om cadeau te geven! Daarnaast zijn de theeën zoveel mogelijk vrij van allergenen en suiker en zijn ze indien mogelijk geschikt voor vegetariërs en veganisten. Voor meer informatie over alle theeën klik hier.

Proef en kies je favoriet!

Alle theeën zijn verkrijgbaar in diverse verpakkingseenheden: een grote stazak, een proefzakje en een buisje. Zo kun je eindeloos uitproberen en proeven. Ik zou zeggen proef, proef, proef en kies je favoriet!